Fiscale bemiddeling

Heeft u een conflict met de fiscus? Bent u niet akkoord met de belastingen die u worden opgelegd? Dan kan u bezwaar indienen en kan fiscale bemiddeling een oplossing bieden!

U kan daarvoor een beroep doen op de bemiddelingsdienst van de fiscus, maar het is natuurlijk aan te raden om u daarin te laten bijstaan door een fiscale expert. Solverius is uw vertrouwenspersoon bij fiscale bemiddeling.

Waarom fiscale bemiddeling?

Wanneer u niet akkoord gaat met de fiscus dan kan u natuurlijk steeds naar een rechtszaak toe streven. Toch is zo’n procedure complex en duur, zonder dat u verzekerd bent van een positief resultaat. Gelukkig bestaat er een alternatief dat er in de meeste gevallen voor zorgt dat het niet tot een juridische strijd komt: fiscale bemiddeling.

Bij fiscale bemiddeling zal de bemiddelingsdienst van de fiscus samen met u het dossier bekijken en u de kans geven om uw standpunten te verduidelijken. Tegelijk zal ook de fiscus meer duiding geven bij het resultaat. Op die manier kunnen beide partijen elkaar vinden en tot een gedragen akkoord komen.

De bemiddeling gebeurt rechtstreeks met de bemiddelingsdienst van de fiscus, daarom is het belangrijk dat u met veel kennis van zaken aan fiscale bemiddeling start.

Advies bij fiscale bemiddeling

Met Solverius aan uw zijde kan u met een gerust hart in bemiddeling gaan. Wij staan u bij met gepersonaliseerd advies zodat u precies weet wat uw rechten zijn en hoe u uw fiscaliteit kan optimaliseren. Solverius kan voor u ook rechtstreeks met de fiscus bemiddelen. Wij zijn uw rechterhand tijdens het traject van fiscale bemiddeling.

Wanneer bemiddeling met de fiscus aanvragen?

Fiscale bemiddeling kan alleen wanneer uw dossier nog in een administratieve fase zit. Dat wil natuurlijk zeggen dat, hoe eerder u beroep doet op Solverius, hoe groter de kans dat fiscale conflicten via bemiddeling kunnen worden opgelost.

Net daarom zijn wij ook uw vertrouwenspersoon. Wij werken preventief voor u zodat latere juridische procedures kunnen worden vermeden.

Voor welke dossiers kan er bemiddeld worden?

Fiscale bemiddeling tussen uw persoon of uw onderneming en de Federale Overheidsdienst Financiën kan in de volgende gevallen:

  • De directe belastingen, zoals personenbelasting, vennootschapsbelasting, bedrijfsvoorheffing, roerende voorheffing,…

  • BTW

  • Uw kadastraal inkomen

  • Belasting op douane en accijnzen

  • Andere geschillen op het vlak van de fiscale schuldvorderingen

Twijfelt u of uw dossier in aanmerking komt voor fiscale bemiddeling? Neem dan even contact met ons op. Wij kijken het graag voor u na!