Over Ons

Solverius is een onafhankelijk advocatenbureau voor zelfstandigen, KMO’s en belastingbetalers. Wij staan u bij met juridisch en fiscaal advies, treden op bij de bemiddeling tussen u en de fiscus en begeleiden u bij de aanvraag van een fiscale ruling. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wie zijn wij?

Solverius, dat zijn Koenraad Geerts en Philippe Vanderveeren, samen meer dan 70 jaar ervaring in ondernemingsrecht met inbegrip van fiscaal recht, vennootschapsrecht en financieel recht. Wij zijn dan ook best geplaatst om u onafhankelijk en deskundig bij te staan met juridisch en fiscaal advies.

Wij willen uw juridisch/fiscaal probleem oplossen, bij voorkeur zonder lange procedures.

Wij werken praktisch en transparant.

Hoe werken wij?

Als volledig onafhankelijk bureau kan u bij ons rekenen op advies en begeleiding die helemaal in functie van uw dossier is. Die onafhankelijkheid is erg belangrijk voor ons. Wij verkopen geen vaste dienstenpakketten. Ons advies is altijd 100% op uw maat.

Wij zijn in de eerste plaats een vertrouwenspersoon voor u. Wij staan u bij met uw juridische en fiscale vragen. Door gebruik te maken van onze diensten werkt u overigens preventief en vermijdt u (onaangename) fiscale verrassingen nadien.

Dankzij onze bemiddeling en ons advies vermijdt u bovendien ook dure juridische procedures en gerechtskosten, die vaak helemaal niet nodig zijn om een oplossing voor uw situatie te vinden.

Wij streven er steeds naar om u binnen de 24 een eerste advies te geven. Wanneer er voor uw dossier toch juridische stappen nodig zijn, dan treden wij voor u op in de rechtbank en houden wij u voortdurend op de hoogte van elke stap die gezet werd en van elk resultaat dat daaruit volgt.

Onze tarieven

Buiten het eerste gratis advies via deze site (vraagbaak), per mail of telefonisch, rekenen wij een basistarief aan van 109,00 EUR (125,00 EUR voor belangrijke dossiers), exclusief BTW, per netto aanrekenbaar uur. Wij geven een raming van de totale kosten.

De erelonen kunnen aangepast worden tot een hoger tarief of een bepaald percentage van de inzet in functie van het resultaat van het advies of de procedure. Netto betekent zonder wachttijden op de rechtbank, zonder verplaatsingstijd en verminderd met vele kleine onderbrekingen eigen aan het beroep van advocaat. Aanrekenbaar (aan een bepaald dossier) staat in tegenstelling tot algemeen. De algemene uren slaan op studie en bijscholing, administratie, organisatie kantoor, korte en kosteloze (telefonische) adviezen en representatie.

Naast dit uurtarief worden er nog wat administratiekosten (per fax, brief, ...) gerekend aan forfaitaire, gebruikelijke tarieven.

Dienstenwet: voor eventuele klachten kan u terecht bij de stafhouder van de Leuvense Orde van Advocaten cf. www.balieleuven.be, waar u ook de gegevens van onze (verzekering tegen) beroepsaansprakelijkheid vindt.

Contacteer ons

Via ons contactformulier kan u gratis en vrijblijvend een eerste juridisch en/of fiscaal advies aanvragen. Niet alleen geven wij advies, maar wijzen ook op allerlei risico’s en kosten!